2013. január 9., szerda

Üveg Néne 1vs2

Újévi lendülettel köszöntök minden hűséges olvasót, aki ez után a hosszú hallgatás után is rákattint szerény kis blogomra:-)
 Habár a felszín csendes, ám a mélyben nagy erők munkálkodnak, és sok mindennel készülök előrukkolni. Azon a jól csengő klisén túl, hogy hagyom, had ülepedjenek a dolgok bennem(=utazok, bambulok, neten szörfözgetek, ill. minden mást csinálok), a meseszöveg átvizsgálásával vagyok elfoglalva. Ez sem más, mint egy portré rajzolása: az alkotó maszírozza a papírt erősen, dolgozik, izzad, rajzol, pár óra után feláll és messzebbről megpillantja az eredményt, majd szembesül vele, hogy az egyik szem kicsit felcsúszott, a másik fül szemernyit lóg, és inkább hasonlít a saját képmására, mint a modellére. Ilyen ez a korrektúra, pár hét elteltével sokkal jobban látom a logikai, retorikai, stílusbeli bakikat, mint amikor már tizedjére próbálom élvezhető szöveggé formálni a történetek fonalát.
Míg kritikus szemem a meseszöveget mustrálja, addig itt van nektek érdekesség képpen Üveg néne legelső karakter ötlete. Nektek melyik tetszik jobban? Az öregebb verzió került a mesébe, így sokkal inkább kifejezi azt a csendes, leülepedett bölcsességet, amit a neve sugall.(kommentet a bejegyzés végén található világosabb mezőben található" nincsenek megjegyzések" ill. "X megjegyzés" linkre kattintva tudtok hagyni...oké, én mindent megtettem az interakció érdekében)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése