2013. január 11., péntek

Egyről a kettőre...

Fiatalos, lendületes, fejlődő -és hát egyszemélyes- csapatom kétszemélyesre bővült!
Örömmel mutatok be egy olyan valakit, aki betölti agyam hiányzó(és gyakorlatias) felét, aki kezem magyarországi meghosszabbítása, a Hulladék Históriák könyv segítőjét, dúláját: Hodos Csillát.
A könyv írója és illusztrátoraként, magánkiadásban induló könyvecske megálmodójaként nem könnyű az előre haladás, főleg, hogy nincs egy szőrösszívű főnököm, aki reggel megkérdezze, hogy:
- Rozikám, aztán hogy áll az a szövegszerkesztés?
vagy:
- Marikám, 2-re a következő illusztráció az asztalomon legyen!
vagy:
- Bözsikém, a nyomdáktól megkért árajánlatok tegnap előttre kellenek!
Szóval nehéz egyedül megalkotni egy könyvet. Pontosabban nem is lehet. Itt egy kép az én Csillámról, aki nem csak munkában társ, hanem régi barátnőm is.
Fiola Fióna illik szerintem
Csilluhoz leginkább,
mert szép, sugárzó és
kreatív!!

Imígyen szól magáról, túlzott szerénységgel-ne féljetek, mindjárt kiegészítem:-)

"Hodos Csilla vagyok 27 éves óvodapedagógus, csecsemő és kisgyermekgondozó, valamint családi napközi vezető. Budapesten vezetem testvéremmel közösen megálmodott bölcsődénket. Szívügyemnek tartom a környezetünkre való odafigyelést, annak ápolását védését.... Mint minden gyermek játékon keresztül sajátítja el az ismereteket, dolgozza fel a körülötte zajló világ eseményeit, így ez a mesekönyv nagy segítségükre szolgálhat megismerni azt."
Így szól a kiegészítésem:
Hodos Csilla annak a bölcsődének fáradhatatlan vezetője, amit nővérével-ősbarátnőmmel- gyakorlatilag a semmiből építettek fel Budapest szívében.(nézzetek rá az oldalra, csak ajánlani tudom minden anyukának:Manócska Bölcsőde) Az az elköteleződés, odafordulás, jelenlét, amivel a gyerekekkel foglalkozik, arra enged következtetni, hogy igazi hivatásának élő, saját útját járó, önazonos csajszival van dolgunk. Csilla nem csak azért került be a csapatba(ahhh...de jó, csapat!), mert kiválló gyakorlatiasságával, gyermekcentrikusságával kellő kompetenciát nyújt, hanem mert olyan önzetlenséggel fordult az ügy felé, ami párját ritkítja. Csilla 2 hónap alatt(másodmagával-Bajor Nóra, óvodapedagógus) kidolgozta a könyv hátuljába tervezett játékötleteket, kreatív feladatokat, illetve saját bölcsődéjük kiemelt szempontjaként kezeli a környezettudatos gondolkodást, viselkedésformát. 
Egy szóval összefoglalva: megfogtam az isten(nő) lábát!
puszillak drága, szinte hallom, hogy kuncogsz/ó Riácskám, miket írsz te itt - mondatot, ahogy végigolvastad a bejegyzést. Remek.

1 megjegyzés:

  1. Ez valóban REMEK...! :-) Alig várom, hogy VÉGRE elkészüljön, és a kezemben tarthassam! :-)
    Nagy ölelés!!!( ahogy a Teletabi mondaná! :-) )

    VálaszTörlés